Betere doorbloeding

Microcirculatie

We weten allemaal dat de bloedsomloop het lichaamsweefsel en de organen van voedingsstoffen en zuurstof voorziet. Ook voert het bloed afvalstoffen af. Wat minder bekend is, is dat drie kwart van dit proces plaatsvindt in de kleinste bloedvaten, de zogenaamde microcirculatie.

Eigenlijk het belangrijkste deel, want het doel van ademhalen en eten is dat alle cellen in je lichaam zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Als er verstoppingen optreden in de microcirculatie, heb je cellen die niet meer goed verzorgd worden. En ook niet ‘ontzorgd’, zoals ze in het Duits zeggen: de reststoffen van de stofwisseling worden niet goed afgevoerd. Het leidt tot gebieden in het lichaam die zuurstofarm en / of verzuurd zijn.

Als je ouder wordt en in samenhang met veel lichamelijke klachten neemt die circulatie af. Met Bemer fysische vaatstimulering kan je in twee keer acht minuten per dag de doorbloeding in de microcirculatie verbeteren. Een fascinerend gegeven en voor mij één van de belangrijkste dingen die ik ben tegengekomen voor mijn praktijk (en voor mijn eigen gezondheid en die van mijn man!).

Het is een complex verhaal, en de praktijk laat zien dat persoonlijke uitleg meer verheldert dan erover lezen. Daarom kan je het me het beste even laten weten als je belangstelling hebt. Dan kijken we wat de best passende mogelijkheid is.  Je kunt contact met me opnemen via sonia@vannispen.net of 06 5100 5339. Afhankelijk van waar je zit (en als er weer een opleving is van Covid of een opvolger) kunnen we een ‘live’ of een online ontmoeting regelen.  

De beste manier om een goed beeld te krijgen van wat de fysische vasculaire stimulering van Bemer is en wat het voor je kan betekenen is dus om je erover te laten vertellen (en pas daarna te lezen). Maar als je toch eerst meer wilt lezen kan je

Je kunt ook iets meer lezen op deze pagina over de orthomoleculaire aanpak. Als ik die tenminste laat voortbestaan nu ik mijn praktijk gesloten heb… 🙂