Orthomoleculair

Holistisch en wetenschappelijk

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de kPNI (klinische Psycho-Neuro-Immunologie) is een wetenschappelijke en holistische kijk op het lichaam. Het is complementair aan de reguliere geneeskunde. Voor veel – met name acute – klachten ben je vaak beter af bij je huisarts, maar vooral chronische klachten zijn vaak het gevolg van keuzes in je leefstijl en je voeding waarvan je je niet eens bewust bent dat ze niet goed voor je zijn. Dat geldt ook als je een genetische aanleg zou hebben ergens voor: het hangt vaak van je leefstijl af of die aanleg tot expressie komt of niet.

Als je bij mij in de praktijk komt, sta jij centraal met je persoonlijke geschiedenis en al je facetten. We gaan op zoek naar welke mechanismen in je lichaam verstoord zijn, en hoe dat gekomen is. Ik werk met laboratoriumonderzoeken, en die worden op dit moment niet vergoed door de verzekering. Ga er vanuit dat je tussen de EUR 60 en EUR 500 daaraan kwijt bent.

Je moet dus wel bereid zijn te investeren in je gezondheid, ook financieel. Het gevolg is wel dat we niet alleen symptomen aanpakken maar ook oorzaken. Daardoor kan een vollediger en blijvend herstel mogelijk worden. Soms is een kleine verandering in je voeding of het nemen van bepaalde supplementen voldoende. Soms zijn meer vergaande veranderingen in leefstijl nodig. Voeding, beweging, stress management, of het aanpakken van belemmerende denkpatronen. Dat vraagt misschien wat van je, maar je krijgt er veel voor terug in toegenomen gezondheid en vitaliteit.

Je kunt ook iets meer lezen op deze pagina over de fysische vaattherapie.