Metabolic Balance

Los je klachten op met de (voor jou) juiste voeding

Heb jij last van

  • overgewicht of ondergewicht?
  • hoge bloeddruk?
  • verstoorde cholesterolspiegels?
  • overgangsklachten of PMS?
  • hoofdpijn of migraine?

Dat zijn typisch klachten waarvan we weten dat die via voeding te herstellen of te verbeteren zijn. Misschien ben je gediagnosticeerd met metabool syndroom of heb je diabetes type 2. Als orthomoleculair therapeut en Metabolic Balance coach kan ik je helpen je gezondheid sterk te verbeteren, zodat je gezond en vitaal oud kunt worden. Zelfs diabetes type 2 kan waarschijnlijk omgekeerd worden, zodat je medicijnvrij kunt zijn.

Ik sta voor een natuurlijke en holistische aanpak van je gezondheid, waarbij lichaam en geest krijgen wat ze nodig hebben. Pas dan kunnen de verschillende lichaamsprocessen goed verlopen. Ik werk vooral met voeding, supplementen, leefstijl, en de fysische vaatstimulering van Bemer.

Wat is Metabolic Balance® voor iets?

Metabolic Balance® is een door artsen en voedingswetenschappers ontwikkeld programma. Het biedt een uitgebalanceerd, op het individu afgestemd voedingsplan dat in korte tijd zorgt voor een betere stofwisseling en je helpt om op het juiste gewicht te komen. Of je nu te zwaar bent of te licht, of te weinig energie hebt voor je dagelijkse bezigheden, met Metabolic Balance zie en voel je in korte tijd resultaat.

Het persoonlijke voedingsplan wordt opgesteld op basis van 35 bloedwaarden en je gezondheidsgegevens.  Het plan kent een aantal fasen, waarin je onder begeleiding overschakelt naar een voedingspatroon waar je lichaam èn je geest blij en energiek van worden, waarbij suikerziekte (diabetes type 2) in veel gevallen omkeerbaar blijkt, waarbij klachten als migraine tot het verleden gaan behoren…

Hoe werkt het?

Het specifiek op jou toegespitste voedingsplan zorgt ervoor dat je stoffen die je stofwisseling verstoren niet meer of veel minder binnenkrijgt, en dat je de stoffen die je tekort kwam juist wèl weer in voldoende mate binnenkrijgt. Daardoor kom je in een nieuwe metabolische balans.

Overgewicht en vooral het hebben van teveel buikvet is het gevolg van een verstoorde stofwisseling. Een teveel aan buikvet en de onderliggende oorzaken zijn een grote risicofactor voor veelvoorkomende ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, verstoringen van de vetstofwisseling en de hormoonhuishouding, reuma, en hoge bloeddruk.

Je doet dus je gezondheid ook zowel korte als lange termijn een groot plezier door op de juiste manier te eten. Het is bovendien verrassend eenvoudig om je persoonlijke “lichaamschemie” weer op orde te brengen.

Wil je meer weten?

Bel of mail me voor een afspraak, en ik vertel je er meer over, natuurlijk geheel vrijblijvend. Voor de meeste mensen maakt dat veel meer duidelijk dan erover lezen. Bovendien kan je vragen stellen en kunnen we interactie hebben. Als je me laat weten dat je belangstelling hebt plannen we iets in.  Mail me op sonia@vannispen.net of bel me op 06 5100 5339. Als we met zijn tweeën zijn is de presentatie standaard in mijn praktijkruimte op Tienschuurstraat 84 in Zwolle. Als er een wat grotere groep is gaan we naar Tiendschuurstraat 66. Ik kan eventueel ook op lokatie komen.

Je kunt ook iets meer lezen op deze pagina over de fysische vaattherapie en over de orthomoleculaire aanpak.